Genç'in park hedefleri birer birer hayata geçiyor.

Genç'in park hedefleri birer birer hayata geçiyor

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, belediye tarafından Pelitli ve Gazipaşa mahallelerinde yapılan parkları inceledi. Her mahalleye en az bir park hedefiyle yola çıkan Ortahisar Belediyesi 2017 yılında 22 parkta bakım ve yenilime çalışmalarını tamamladı. Belediye, değişik mahallelerde tespit ettiği boş alanlarda inşa edilen 7 parkta ise çalışmalarını devam ettiriyor.

"GÜZEL BİR ESER ORTAYA ÇIKARDIK"

Pelitli Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parkı hizmete açan Başkan Genç, her mahallede bina sıkışıklığından dolayı bunalan vatandaşların ve çocukların yeşil alan ihtiyaçlarını karşılamak için park yapımı için çok büyük bir gayret sarf ettiklerini söyledi. Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: Her mahallemizde olduğu gibi Pelitli Mahallemizde de çocuklarımızın gezebileceği, eğlenebileceği, oynayabileceği, rahat nefes alabileceği ayrıca, büyüklerimizin dinlenebileceği olanları oluşturmak adına bu parkımızı ilçemize kazandırdık. Parkımız bir dönümlük bir alanı kaplıyor.  Gerek oyun alanlarıyla, gerek oturma gruplarıyla ve gerek yeşil alanlarıyla bu güzel eseri ortaya çıkardık. Müteahhit belirlenen sürede işi tamamlayıp belediyemize teslim etti. Pelitlimize hayırlı, uğurlu olsun. Çocuklarımız için ve gelecek nesiller için her mahallemizde park yapmaya, yeşil alanları artırmaya devam edeceğiz. Katkı sağlayan muhtarlarımız başta olmak, üzere müdürlerimiz ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Mahallemize hayırlı olsun.

"PARK İHTİYACI HAD SAFHADAYDI"

Gazipaşa Mahallesi'nde yapımı devam eden parkı inceleyen Başkan Genç, nüfus yoğunluğunun çok fazla olduğu Gazipaşa'da had safhada olan park ihtiyacının karşılanması için birçok parkı hizmete soktuklarını belirterek, "Gazipaşa Mahallemiz merkezdeki en önemli mahallelerimizden. İlçemizin göbeğinde olan bir mahallemiz. Ama bugüne kadar olan sıkışıklığı, zorluğu halkımızın gerek meskenlerine erişimde, gerek çocukların eğlenebileceği, oynayabileceği alanların darlıkları noktasında ve mahalle halkımızın oturup bir nefes alacağı soluklanacağı alan noktasında eksikliklerimizi tespit etmiştik. Evvela muhtarımızın çalışma mekanını oluşturduk. Hemen akabinde şu anda üzerinde bulunduğumuz 1700 m2 bu alanda yeni park yapımına başladık. Hem çocuklarımız için hem de mahallelilerimiz için güzel bir alan oluşturuyoruz. Şu anda tamamlanmadı. Oyun grupları ve yeşil alanlarıyla beraber daha derli toplu, çok güzel bir alan olacak. Bütün mahallelerimizde olduğu gibi Gazipaşa Mahallemize de bu hizmeti kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bütün mahallelerimizde de yönetim anlayışımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu manada mesai birlikteliği içinde çalıştığımız çok değerli muhtarımıza teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda bu çalışmaları yoğun bir gayretle yürüten Park ve Bahçeler Müdürümüze ve müdürlük bünyesindeki bütün mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

'Ne hizmet istiyorsak Ortahisar'dan alıyoruz' diyen Gazipaşa Mahallesi Muhtarı Mustafa Naci Turan ise konuşmasında, "Bir söylememizde hemen tak diye yapıldı. Bu park ile muhtarlığımız öyle. Ne hizmet istiyorsak Ortahisar'dan alıyoruz. Başka bundan daha iyi ne olsun. Allah razı olsun başkanımızdan. Mahallem adına ve kendim adına Ortahisar'a teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

2 Ekim 2017