Genç, Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik etti

Genç, Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik etti

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen cumhuriyetin Türk Milletinin şanlı tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Cumhuriyetimizin ilanının 94'üncü senesini kutluyoruz. Bütün vatandaşlarımızın her birinin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bu vesileyle, bin yıldır aziz vatan topraklarının müdafaası için şehit düşen kahramanlarımıza Yüce Mevla'dan rahmet ve mağfiret diliyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizi de rahmetle, tazimle yâd ediyorum. Türk Milleti, asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermemiştir. 29 Ekim 1923 tarihi Türk milletinin şanlı tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır. Yüce milletimiz bir kez daha tüm dünyaya istiklâline damga vurdurmayacağını, hürriyetinden asla vazgeçmeyeceğini göstermiştir. İstiklâl Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Bu ruhu hiçbir güç yok edemeyecektir." sözlerine yer verdi.

29 Ekim 2017