Bakan Özhaseki, Ortahisar'ı tebrik etti

Bakan Özhaseki, Ortahisar'ı tebrik etti

Ortahisar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen "Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Fuarı'na katıldı. Fuarda ana temayı oluşturan "Bilgi Toplumunun Yaşam Alanı Akıllı Şehirler" konusu uzmanlar tarafından masaya yatırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Ortahisar Belediyesi'nin standını ziyaret ederek Ortahisar Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Hasan Keleş'i ve personelleri akıllı şehircilik alanında yapılan çalışmalardan dolayı tebrik etti.

"BELEDİYEYE GELMEYE GEREK KALMIYOR"

Akıllı şehirciliğin her alanda büyük kolaylıklar ve ekonomik kazanımlar sağladığını belirten Hasan Keleş, bugüne kadar bu konuda çok önemli mesafeler kat ettiklerini belirterek şu örnekleri verdi: Vatandaşlarımız belediyemize gelmeden birçok işlemini bilgisayar ortamında evlerinden halledebiliyor. Bu kapsamda EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) sistemini ilk uygulayan belediyeler arasında yer alıyoruz. Belediyemiz, yazışmalarının büyük çoğunluğunu artık elektronik ortamda yapıyor. Böylece hem kağıt tasarrufunda bulunuyoruz, hem de işlemlerimizi kısa zamanda sona erdirerek zamandan kazanıyoruz. Bu kapsamda tapu ve kadastroyla ilgili olarak hayata geçirdiğimiz TAKBİS- TAKPAS sistemlerimiz çok önemli adımlardır. Herkes tapu ve kadastroyla ilgili işlemlerinin çok önemli bir kısmını elektronik ortamda yapabiliyor. Diğer yandan belediyemizle ilgili online tahsilat sistemiyle birçok fatura ve tahsilatı elektronik ortamda yapma imkanı da buluyorlar. Böyle bizzat belediyemize gelmelerine gerek kalmıyor.

"TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Akıllı şehircilik alanında her türlü gelişmeyi ve teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirten Keleş, "Akıllı belediyecilik ya da diğer adıyla internet belediyeciliği günümüzün bir gerçeğidir. Bu alanda her gün yeni bir gelişme ortaya çıkıyor. Başka ülkelerde ya da diğer şehirlerde yeni uygulamalarla karşılaşıyoruz. Ortahisar Belediyesi olarak buna ayak uydurmak, bu alandaki teknolojiyi ve gelişmeleri yakından takip etmek bizim görevimizdir. Bunda da önemli bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Her şey vatandaşlarımızın belediyemizle ilgili işlemlerini daha da kolaylaştırmak için. Bu konuda ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapacağız da..." diye konuştu.

30 Kasım 2017