Genç: Trabzon, Giresun ve Artvin et ve tırnak gibidir

Genç: Trabzon, Giresun ve Artvin et ve tırnak gibidir

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Artvinliler Derneği ile Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlemiş olduğu buluşma yemeğine katıldı. Trabzon Artvinliler Derneği’nin düzenlediği “Artvin’den Afrin’e Selam Olsun” buluşmasında konuşan Başkan Genç, "Ben Zigana Tüneli'ni ne kadar düşünüyorsam Artvin'i Hopa'ya bağlayan Cankurtaran Tüneli'ni de o kadar önemsemem lazım. Ovit Tüneli'ni o kadar önemsemem lazım.  Bizim büyük düşünmemiz lazım. Sığ düşünmemeliyiz. Artvin, Giresun ve Trabzon et ve tırnak gibidir." dedi.

"ŞANLI TÜRK ASKERİNE SELAM OLSUN"

Genç, "Şehrimizde bu tür programların bölge olarak da ulusal olarak da birlik ve beraberliğimize çok çok katkılar sağladığını sizinle paylaşmak istiyorum. Zira bu programımızın bir diğer ismi Artvin'den Afrin'e selam olsun... Şu anda Afrin'de bizim birlik ve beraberliğimizin temini için, minareden ezan sesinin dinmemesi için gönderden alnı şanlı Türk bayrağının inmemesi için mücadele eden şanlı Türk askerine buradan selamlar ve Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum. Bu vesileyle de şahadet mertebesine yükselen bütün şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anmak istiyorum." diye konuştu.

"KARDEŞLİK HUKUKUNU SAVUNUYORUZ"

Bu tür programların ülkenin  birlik ve beraberliğine büyük katkı sağladığını belirten Başkan Genç, "Artvin'de başlayarak Samsun'a kadar devam eden bu bölge esasında aynı kültürü aynı yöresel değerleri paylaşan bir bölge. Bölgesel manada baktığımız zaman ülkemizin birlik ve beraberliğine önemli bir katkı sağlayan bir bölgeyiz. İdari manada çizilen sınırlarımız nedeniyle sığ düşünmemiz lazım. Ben Zigana Tüneli'ni ne kadar düşünüyorsam Artvin'i Hopa'ya bağlayan Cankurtaran Tüneli'ni de o kadar önemsemem lazım. Ovit Tüneli'ni o kadar önemsemem lazım.  Bizim büyük düşünmemiz lazım. Bizim istatistiklere göre hareket etmememiz lazım. Gelirken baktım. Şehrimizde 4206 Artvin nüfusuna kayıtlı hemşerimiz var. Artvin'imizde de 2231 Trabzonlu buradan giden hemşerimiz var. Hepimiz bu bölgenin insanı olarak et ve tırnak gibiyiz. Kardeşiz, kardeşlik hukukunu savunuyoruz.  Bu programlar da bunlardan bir tanesi...

"BİZ ARTVİNLİYİZ, ARTVİN DE BİZİZ"

"Bugün bu güzel ortamların oluşması gibi Mardin'in bütün ilçelerinde bu tür etkinliklerle beraber milli birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek adına çok çok önemli işlere imza atan değerli Ahmet Külekçi kardeşim var. Onu gerçekten kutluyorum ve tebrik ediyorum, yürekten alkışlıyorum. Biz Mardin Kızıltepe'de hamsi festivali yaptık. Buradan 8,5 ton hamsi ile 800 Vakfıkebir ekmeği götürdük. Kızıltepe terörün çok çok etkisini yaşamış hissetmiş bir ilçe... İnanın küçük çocuklar gibi oradaki insanların gözünde umudu, ışığı gördük. Ve o zamana kadar sadece Kızıltepe meydanında HADEP'in yakaladığı 25 bin kişi toplandı. Ve ben orada kayyum olarak görev yapan kaymakamımıza nasıl bu kadar kalabalığı topladığını sorduk. O da 'buranın insanını zorla bir yere götüremezsin' diye cevap verdi. Tamamen kendi gönülleriyle gelmişler. Bir şey daha müşahede ettik orada. Kızıltepe'de Trabzonsporlular derneğinin 3500 tane kayıtlı üyesi var. Ne kadar güzel bir şey. Ve terörle beraber bu toprakları parçalamak isteyenler asıl o yörenin insanlarını mağdur etmişler. O nedenle bu tür dayanışmaları göstermemiz lazım. Sınırları düşüneceksek 780 bin km2 olan sınırlarımızı düşünmemiz lazım. Şu anda da Türkiye bunu düşünüyor. O nedenle biz Artvinliyiz Artvin'de bizdir. Ben Mehmet Başkanıma da güzel Artvin'e sağladığı katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum. Hepinize tekrar afiyet olsun diyorum.

"GİRESUN'A YAPILAN YATIRIM TRABZON'UN KAZANIMIDIR"

Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne geleneksel buluşmasında da konuşan Başkan Genç, Giresun'a yapılan ORGİ Havalimanı'nın yapılan  tahminlerin aksine Trabzon Havalimanının yolcu sayısını %20 artırdığını söyledi. Bu nedenle komşu illere yapılan yatırımların aynı zamanda Trabzon'a yapılan yatırım olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başkan Genç, "Trabzon'da Giresun nüfusuna kayıtlı 7446 kişi yaşıyor. Aynı zamanda Giresun'da Trabzon nüfusuna kayıtlı 6968 kişi yaşıyor. Bu ne demektir. Biz hem Giresun'umuz, hem Rize'yiz, bölge olarak et ve tırnak gibiyiz, bir ve beraberiz. Bu bölgenin kalkınması ve gelişmesi adına müşterek bir kültürü savunan bölge insanlarının daha iyi standartlara, daha iyi yaşam koşularına sahip olması adına ve bu bölge insanının milli birliğimize ve beraberliğimize katkı sağlama adına bölge olarak birlikte düşünme moduna geçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Buna örnek vermek gerekirse Giresun bir havalimanına kavuştu değil mi? Trabzon Havalimanı'nın yolcu sayısı düşer diye bir takım konuşmalar oldu bu şehirde. Ama ORGİ Havalimanı hizmete açıldıktan sonra bizim yolcu sayımız %20 arttı. Yani bölgenin tamamının yatırım unsurlarıyla beraber kalkınması bölgenin tamamının kalkınmasına sebebiyet veriyor. Yanı o nedenle sığ düşünmemiz lazım. Giresun'a gelen bir yatırım aynı zamanda Trabzon'un da bir kazanımıdır. Rize'ye yapılacak olan bir yatırım aynı zamanda Trabzon'un da kazanımıdır. Böyle bakmamız lazım. Bunun en bariz örneği Trabzonspor'dur. Ordu ve Giresun, Samsun ligde olduğu zaman Trabzonspor daha başarılı oluyordu. Şunu paylaşayım...Şehrimizde 1607 dernek var. Bunların hepsine yer tahsis etmek mümkün değil.  O nedenle şehit aileleri dernekleri, engelli dernekleri ve akabinde komşu il derneklerimize de birer mekan inşa edeceğiz." diye konuştu.

12 Mart 2018