Düşman çatlatan kardeşlik

DÜŞMAN ÇATLATAN KARDEŞLİK

Karadeniz ile Güney Doğu arasında kardeşlik köprüsünün temellerini Ortahisar Belediyesi atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Mardin’de düzenlenen “Hamsi Şölenin” ardından bugünde Trabzon’da “Bulgur Festivali” düzenlendi. Festivalin açılışında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç, “Ülkemizde ki, kardeşliği kimse bozamayacak. Kuzeyi, Güneyi, Doğuyu ve Batıyı bir araya getirerek, bütün dış ve iç düşmanların oyununu bozacağız.”dedi.

“KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE BÖLEMEZ”

Başkan Genç, “ Kardeşçe bir ve beraberce yaşamamızı istemeyenlere karşı her zaman olduğu gibi dimdik ayakta olmaya devam edeceğiz. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Kardeş şehrimiz Mardin’imiz de, medeniyet şehri Mardin’imiz de Derik kaymakamımız Muhammet Safitürk kardeşimizi haince şehit etmişlerdi. Hemen onun akabinde kıymetli İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun kararlı mücadele ile birlikte bir tarafta güvenlik güçlerimiz operasyonlara devam ederken diğer taraftan biz Mardin’e gittik. Buradan 8 ton hamsi getirdik. Orada bizleri müthiş bir misafirlikle karşıladılar. Şimdi de onlar şehrimize geldiler. Bu güzellikleri yaşatacağız, arkasında hangi güç olursa olsun hiçbir güç bizlerin kardeşliğini bozamayacak.”ifadelerine yer verdi.

“ÇANAKKALE’NİN KARDEŞLİK RUHU BURADA”

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “ Çanakkale Ruhu Burada Türkiye burada, Bu akşam Türkiye’nin yaşamış olduğu kardeşlik ruhu Ortahisar’dan tüm Türkiye’ye hızla yayılıyor.”ifadelerine yer verdi. Trabzon Valisi Yücel Yavuz,  “ Bu akşam Trabzon ve Türkiye adına önemli bir akşam, ülkemizin birlik ve beraberliği için güzel bir adım. Bu organizasyonlar daha da yaygınlaşarak devam edecektir inşallah. Ortahisar Belediyesi’nin Kızıltepe’de başlatmış olduğu Hamsi Festivali burada bulgur festivali olarak devam ediyor. Ortahisar Belediye Başkanına teşekkür ediyorum.”söyledi.

“BÜYÜK BİR SORUMLULUK”

Mardin Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer ise” Ortahisar belediyesi Türkiye genelinde büyük bir sorumluluk ortaya koymuştur. Ortahisar Belediye Başkanı Sayın Avukat Ahmet Metin Genç’i Türkiye’nin birlik ve beraberliği için yapmış olduğu bu etkinliklerden dolayı tebrik ediyor sayın başkana başarılar diyorum.dedi. Ortahisar Belediyesi  kardeşlik projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu illeri ile kardeşlik köprüsü kurmak için yeni projeler geliştirmeye devam edecek.

28 Ekim 2018