Hızlı Menüler

Hizmet 1

Detaylı açıklama

Git

Hizmet 2

Detaylı açıklama

Git

Hizmet 3

Detaylı açıklama

Git

Hizmet 4

Detaylı açıklama

Git

Hizmet 4

Detaylı açıklama

Git

Hizmet 4

Detaylı açıklama

Git

Hizmet 4

Detaylı açıklama

Git

Hizmet 4

Detaylı açıklama

Git

Hizmet 4

Detaylı açıklama

Git
TRABZON
ORTAHİSAR BELEDİYESİ
×
KAMU KURUMLARI İLE ORTAK YÜRÜTÜLEN İŞLER Doğalgaz ProjesiPrestij Caddelerin Düzenlenmesi

TRABZON TARİH MÜZESİ’NDE ‘ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR’ SESLENDİRİLDİ

Ortahisar Belediyesi tarafından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a gelişinin 101. yıl dönümü anısına ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ gerçekleştirildi. Davetliler, solistler, Sevim Eroğlu ve Mustafa Boztürk’ün İnce Saz orkestrası eşliğinde seslendirdiği parçaları büyük bir beğeniyle dinledi.

Ortahisar Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’u ilk kez ziyaret ettiği 15 Eylül 1924 tarihinin 101. yıl dönümünü, çeşitli etkinliklerle kutladı. Belediye ana hizmet binasındaki ‘Atatürk Trabzon’da’ belgeselinin gösteriminin ardından, Trabzon Tarih Müzesi’nde ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ gerçekleştirildi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen konser etkinliğine, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer İskender, KKTC Trabzon Başkonsolosu Fatma Demirel, Meclis Üyeleri, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Solistler Sevim Eroğlu ve Mustafa Boztürk, Atatürk’ün sevdiği birbirinden güzel ve unutulmaz şarkıları seslendirirken, Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Özlem Aydın konuk sanatçı olarak dinleyicilere sürpriz yaptı. Konserde solistlere, Erhan Bebek, Kemal Kahraman, Hüseyin Serdar Birinci, Erkan Öksüz ve Mehmet Akahıska’dan oluşan İnce Saz orkestrası eşlik etti.

İSKENDER: “BÜYÜK ÖNDERİMİZ SANATA VE SANATÇIYA ÇOK DEĞER VERMİŞTİR”
Birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserlerinin seslendirildiği konserin ardından konuşan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer İskender, Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata ve sanatçıya çok değer veren bir lider olduğunu vurguladı. 
Atatürk’ün, “Efendiler, her şey olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız” sözleriyle bu gerçeği dile getirdiğini ifade eden İskender, “Mustafa Kemal Atatürk bizim en önemli ülkümüzü, çağdaş Türkiye'yi bize öngördü. Atatürk ‘çağdaşlık, ilericilik ve güçlü bir Türkiye’ dedi. Bilimde, kültürde, sanatta ve her platformda bunu ön plana çıkardı. Bugün O büyük insanı, bizim için açtığı aydınlık yol ve bıraktığı eşsiz miras dolayısıyla minnetle anıyoruz. Bu güzel ve anlamlı konser programının düzenlenmesinde başta Belediye Başkanımız Ahmet Kaya olmak üzere, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Sayın Saadettin Önsel’e, şarkıları çok güzel yorumlayan sanatçı arkadaşlarımıza ve orkestramıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKONSOLOS DEMİREL: “ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILARI DİNLERKEN, KENDİMİZDEN GEÇTİK”
Konseri ilgiyle takip eden KKTC Trabzon Başkonsolosu Fatma Demirel de Trabzon için çok değerli bir programda yer almaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Başkonsolos Demirel, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'a gelişinin 101. yıl dönümünde sizlerle birlikte olmak benim için büyük bir şeref. Hayatımıza kattıklarının devamını diliyorum. Atatürk’ün sevdiği şarkıları dinlerken, kendimizden geçtik. Bütün sanatçılarımızın sesine, yüreğine sağlık. Müzisyenlerimizi de tebrik ediyorum. Bize çok güzel bir gün yaşattınız” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından solistlere plaket takdim edildi. Sanatçı Sevim Eroğlu’na plaketini Başkan Yardımcısı İskender, sanatçı Mustafa Boztürk’e de plaketini Başkonsolos Demirel verdi.